Монголчуудын өнгөөр нэрлэх ёс сэтгэлзүйтэй холбогдох нь /Шар өнгөний жишээн дээр авалцуулан холбох аргаар хийсэн туршилт/ Color naming mentality among Mongols/experiment on the example of the color "yellow"/ - O., Nandin-Erdene (Mongolian Journal of Foreign Languages and Cultures, 2023)
Монгол хэлний “шар” өнгө заасан нэр үүсэх танихуйн хүчин зүйлийг тодорхойлж, “шар” өнгө заасан нэр үүсэх аргыг тодорхойлов. В данной статье рассматриваются модели образования лексики со значением цветообозначения в монгольском языке, на примере жёлтый цвет. Нами выявлены обшее и особенное в образований данной группы лексики, рассмотрено национальное своеобразие цветообазначений.