Хүмүүнлэгийн ухааны чиглэлийн мэргэжлийн англи хэлний тухайд (курс хичээлийн онцлог): In case of professional English in humanitarian sceinces - Дмитриевна , Ребикова Любовь; Ts., Erdenechimeg; Ts., Tsetsegmaa (Mongolian Journal of Foreign Languages and Cultures, 2023)
ОХУ-д мэргэжлийн англи хэлийг (бизнесийн англи хэл) харьцангуй богино хугацааны өмнөөс буюу 1970 оноос тусгай курс хичээл болгон судалж эхэлсэн байна. Гадаад улс орнуудтай харилцах ажил хэргийн хамтын ажиллагаа хурдацтай хөгжиж ирсэн 1990 -д онд мэргэжлийн англи хэлний эрэлт хэрэгцээ эрс нэмэгдсэн. “Деловой английский язык” нэршил нь англи хэл дээрх “Business English”, нэр томьёны орчуулга бөгөөд англи - орос толь бичигт ‘business’ үгийн хэд хэдэн салаа утгын орчуулгыг толилуулсан байна.