Гадаад хүнд хятад хэлний ойролцоо утгатай үгсийг заах туршилт судалгаа: An empirical study on the teaching of near-synonyms to learners of chinese as a second language - Wei, Hong; J., Zulgerel (Mongolian Journal of Foreign Languages and Cultures, 2023)
Танхимын сургалтаар ойролцоо утгатай үгсэд анализ хийж заах арга нь хятад хэл суралцаж буй гадаад хүмүүс хятад хэлний ойролцоо утгатай үгсийг суралцах явцад хэрхэн нөлөөлдгийг энэхүү өгүүлэлд бодит жишээгээр баримтжуулан судалгаа хийсэн. Туршилтын үр дүнгээс харахад, ойролцоо утгатай үгсийг задлан шинжилгээ хийж заах нь ойролцоо утгатай үгсийн хоорондын ялгааг таньж мэдэхэд ихээхэн тус дөхөмтэй бөгөөд өөрөө нээн илрүүлэх хэлбэрээр заах арга нь уламжлалт хүлээн авах хэлбэрийн заах аргаас илүү үр дүнтэй байсан. Ойролцоо утгатай үгсэд задлан шинжилгээ хийж заах аргын гол ач холбогдол нь ойролцоо утгатай үгсийг ерөнхийд нь суралцах явцыг түргэсгэх бөгөөд мөн ойролцоо утгатай үгсийн ялгааг ойлгоход их үр нөлөөтэй.