Comparing the Depiction of the “Underworld/Hell” in Ancient Mongolian Literature (On the example of “The Epic of King Geser”, “Epic of Janggar “, “The Scripture of Molon Toin’s good deeds to his mother”): Эртний монгол уран зохиол дахь “Тамын орон”-ы тухай дүрслэлийг харьцуулахын учир нь (“Гэсэрийн тууж”, “Жангарын туульс”, “Молон тойнын эхдээн ач тус хариулсны судар оршибай” зэрэг зохиолын жишээгээр) - B., Khishigsukh (Mongolian Journal of Foreign Languages and Cultures, 2023)
Баатарлаг тууль, Монголын сонгодог бичгийн уран зохиолд “тамын орон”, “бирдийн орон”-ыг дүрсэлсэн байх нь цөөнгүй. “Гэсэрийн тууж”, “Жангарын туульс”, “Молон тойнын эхдээн ач хариулсны судар оршибай” зэрэг зохиолууд дах “Тамын орон”-ы дүрслэлийн утга харилцан адилгүй байна. “Гэсэрийн тууж”, “Жангарын туульс” дах “Тамын орон”-ы дүрслэл харьцангуй бага дүрслэгдэж үйлийн үрийн шалтаг, шалтгаан буюу нүгэл хилэнцийн үр дагаврын нь хувьд аваад үзвэл Гэсэрийн эх Амаржил тэртээ нэгэн цагт амны алдас хийсэн үйлийнхээ үрээр “там”-ыг үзэж өнгөрүүлнэ. “Жангарын туульс” дах дүрслэл нь баатрууд хүч чадал, рид хувилгаан, эрдэм билгээрээ сорилго, давж “тамын орон”-оос ангижрах, Молон тойны Модхэлүн хатан бие, хэл, сэтгэлээр арван хар нүглийг үйлдэж бүр “тамын орон”-д байх дуртай байгаагаар тус тус дүрслэгдсэн байна.