The Study on the Perceptions of EFL Teachers and Teacher Educators about the Professional Development: Англи хэлний багш нарын мэргэжлийн хөгжлийн хандлагад хийсэн судалгаа - U., Lkhagvasuren; Sh., Bolormaa (Mongolian Journal of Foreign Languages and Cultures, 2023)
Боловсролын чанар болон өөрчлөлт шинэчлэлтийн тулгуур баганы нэг нь багш нар билээ. Тиймээс багш нарын мэргэжлийн хөгжилд төр засгаас бодлогоор анхаарлаа хандуулах шаардлага тулгарсан хэвээр байна. Багшийн мэргэжлийн хөгжлийн чанартай сургалт санал болгож явуулах нь сургалтын чанар чансааг сайжруулах нэг түлхүүр. Судлаачид энэхүү тоон аргын судалгаагаар төрийн өмчит болон хувийн их дээд сургуулийн англи хэлний 250 орчим багш нараас тэдний мэргэжлийн хөгжлийн талаарх хандлагын талаар судалгаа авч дүн шинжилгээ хийсэн болно. Судалгааны үр дүнгээр багш нар хэдийгээр мэргэжлийн хөгжлийн сургалтуудын чанарт сэтгэл дундуур байгаа ч мэргэжлээрээ хөгжих хүсэлтэй, эерэг хандлагатай байна.Багш нарын ихэнх нь тулгарч буй бэрхшээлээр судалгаанд зарцуулах цаг хомс, байгууллагын дэмжлэг муу, мэргэжлийн хөгжлийн сургалтын сэдвүүд хоорондоо уялдаагүй гэх мэт асуудлыг нэрлэсэн байна.