Metacognitive Strategies for English Learners in College and its Application to CET4: Академик англи хэл суралцагчдад зориулсан мета танин мэдэхүйн арга ба түүнийг CET4-д хэрэглэх нь - Zhiyong, Wang; Ts., Chuluuntsetseg (Mongolian Journal of Foreign Languages and Cultures, 2023)
Энэхүү өгүүлэлд хэлний мэдлэг, чадвар сайн ба хэлний чадвар нь тааруу оюутнуудын хоорондын гол ялгааг авч үзэв. Мета танин мэдэхүй гэдэг нь суралцах үйл явцад мэдлэг, чадвар эзэмших ухамсрыг хэлнэ. Мета танин мэдэхүйн чадварыг сайн эзэмшсэн оюутан сургалтын ямар ч нөхцөлд хэрхэн суралцах, юу хийхээ мэддэг. Мета танин мэдэхүй нь удамшдаггүй, энэхүү аргыг ашигласнаар оюутны сурах чадварыг нэмэгдүүлдэг. Багшийн боловсролын талаарх өнөөгийн онол, арга зүй нь залуу багш нарын хэрэгцээнд хэрхэн нийцэж байгааг олж харахын тулд их сургуулийн оюутнуудад англи хэлийг сурахад ямар асуудал тулгарч байгааг судлав. Багш нар оюутнуудын хэлний мэдлэг, чадварыг дээшлүүлэхийн тулд мета танин мэдэхүйн арга, онцлог зэргийг таниулах, мөн түүнийг сайтар төлөвлөх, хэрэгжүүлэх, хянах, үнэлэх хэрэгслийг сайжруулан, сургалтын үйл ажиллагааг зөв зохистой зохион байгуулах хэрэгтэй. Энэхүү өгүүлэлд мета танин мэдэхүйн аргыг ашиглан CET4 (Хятад улсын их сургуулийн оюутны англи хэлний заавал өгөх ёстой дөрвөн зэргийн шалгалт) шалгалтыг амжилттай өгөх зорилгоор сургалтад хамрагдсан оюутнуудыг судалж үзсэн болно.