Нэгэн хуврагийн монголын төрд өргөсөн бичгийн учир - Дэлгэрмаа, Б. (Historia Mongolarum, 2019)
Тус өгүүллээр Цэцэрлэг Мандал аймгийн Хотонт уулын хошууны гэлэн Очироос БНМАУ-ын Бүх Шашны Хэргийг Эрхлэх Газарт өргөсөн бичиг болон тус газар хянаад илгээсэн бичиг тус бүрийг эрх зүйн түүхийн ухааны үүднээс шинжлэн тайлбарлахыг зорив. Энэ баримт Үндэсний Төв Архивын Улс төр, нам олон нийтийн байгууллагын баримтын төвийн Х-4, Д-1, ХН- 446, 474-р баримтанд буй. 1929-1938 онд МАХН-аас шашныг хязгаарлахад чиглэсэн бодлого тууштай хэрэгжүүлснийг нотлохуйц 1925 оны буюу шилжилтийн зурвас үеийн энэ сурвалжид гаргалгаа хийхийг хичээлээ.