Сүмбэ хамба Ишбалжирын “Галбарваасан модон” зохиолын тухай - Тайвансүрэн, С. (Historia Mongolarum, 2016)
Сүмбэ хамба Ишбалжир (1704-1788)-ын туурвисан Монголын түүхийн зохиолуудын дотроос нэлээд нэрд гарч, алдаршсан нь “Галбарваасан модон” хэмээх зохиол юм. Энэ өгүүлэлд Сүмбэ хамба Ишбалжирын “Галбарваасан модон” хэмээх сурвалжийн судалгааны тойм байдал, сурвалж бичгийн онцлогийн тухай өгүүлэхийг зорив.