Монголын төр ба мал сүрэг (1921-1959) - Лонжид, Зоригт (Historia Mongolarum, 2014)
1921-1950-иад оны эцэс хүртэлх хугацаанд Монголын төр эдийн засгаа хөгжүүлэх талаар төлөвлөсөн бодлого, хэрэгжүүлсэн үйл ажиллагааны зарим чиглэлийг тун хураангуйлан энэ өгүүлэлд авч үзлээ. Чингэхдээ урьд өмнө судалгааны эргэлтэд ороогүй сурвалжид тулгуурлан санаа дэвшүүлэх, гаргалгаа хийж, дараа дараагийн судлаачдад өчүүхэн боловч тус дөхөм үзүүлэхийг хичээлээ.