Орос-Чингийн харилцаан дахь 1785 оны "Улаалзайн хэрэг" - Нацагдорж, Б. (Historia Mongolarum, 2011)
1785 онд Чингийн хилийн дотор нэгэн хэрэг дэгдсэн нь Орос-Чингийн хоорондох харилцааг тасалдуулж Хиагтын худалдааг хаахад хүргэсэн бөгөөд хоёр улсын хооронд байгуулсан гэрээг хэрхэн ойлгох тухай харилцан ойлголцолд дөнгөж найман жилийн дараа хүрсэн юм. Тус өгүүлэлд энэ тухай ярихыг зорьлоо.