1767 оны Олхуны харуулын хэрэг ба Хүрээний сайд - Одбаяр, Г. (Historia Mongolarum, 2011)
"Зарлигаар зарсан Хүрээнд сууж хэрэг шийтгэгч сайд"-ын газар нь хэзээ, хэрхэн бүрэлдэн тогтсон нь төдий л тодорхойгүй. Энэ өгүүлэлд 1767 онд Чин-Оросын харуулд гарсан Олхуны харуулын хэргийг шийдвэрлэх пашрамд Чин улсын эрх ашиг сонирхолд бүрэн нийцсэн гэрээ байгуулж 1911 он хүртэл оршиж Чингийн захиргаа болон бодлогыг Халх болоод Оросын хилд хэрэгжүүлж байсан сайдын газрын үндэсийг хэрхэн бүрдүүлснийг тодруулав.