“Феодализм” ба “Феодализмийн эсрэг” ойлголтын тухай - Энхцэцэг, Дугарсүрэн; Саруул, Ишжамц (Historia Mongolarum, 2010)
Дундад зууны үеийн монголын түүхийн улс торийн харилцааны асуудал “эзэн харьяатын ёс”-той нягт холбоотой байдаг болохоор дэлхийн түүхэн дэх “феодализм”, “феодализмын эсрэг” ойлголтын талаар болон монголын түүхэнд феодализм байсан уу?, нүүдэлчдийн нийгмийн хөгжлийн нийтлэг болон өвөрмөц онцдогийн талаар зарим нэг асуудлыг энэ өгүүлэлдээ хөндсөн болно.