1914 онд Монголд парламентын засаглалын эх тавигдсан нь ардчиллын эхлэл байв уу - Отгонжаргал, Содномдаржаа (Historia Mongolarum, 2009)
Монгол улсын түүхэнд 1911 оны ҮЭЧХ-ний дараа феодализм тэр чигээрээ үлдэж улс төр, эдийн засаг, нийгмийн амьдралд шинэчлэлт хийгдсэнгүй зарим нэгэн амиа аргацаасан арга хэмжээ авч байсан гэсэн ойлголтыг өөрчилж түүхэн үнэнд ойртуулах, ялангуяа Монголд хэмжээгүй эрхт хааны дэргэд зөвлөх эрхтэй дээд доод хурал байгуулагдсан явдал нь парламентийн буюу ардчиллын эхлэл байсан уу гэсэн асуудлыг тодруулах цаг болжээ гэж үзэж байгаагаа илэрхийлэхийг зорьсон болно. The author tried to change the understanding that after the National Freedom Movement of 1911 feudalism remained unchanged, no reform was made in the political, economic and social life of the country except ome minor insignificant measures, and particularly aimed to remind that it is the time to determine if the establishment of Upper and Lower Khurals, with the right to give advice to the absolute monarchy of Mongolia, was the start of democracy.