Малчид ба хувьсгалчид - Тамир, Ч. (Historia Mongolarum, 2008)
1921 оны үндэсний ардчилсан хувьсгалд оролцсон партизануудын намтар, дуртгалд контент анализ, амьдралын түүх, кейс стади аргаар дүн шинжилгээ хийж хувьсгалын өмнөх нөхцөл байдал, шалтгаан, хөдөлгөгч хүч, хувьсгалчдын социал дүр төрх зэргийн талаар өгүүлжээ.