Баасан лам - Отгонжаргал, Содномдаржаа (Historia Mongolarum, 2008)
1990 оны а рдчилсан шинэчлэлтийг удирдалцаж явсан түүхт хүн, лам Д.Баасангийн амьдрал үйл ажиллагааг өөрийнх нь болон эхнэр Алтанцэцэгийнх нь дурсамж, архивын материалд тулгуурлан тодруулах зорилго тавьсан болно. Мөн түүхт хүн гэж зөвхөн насан туршдаа өндөр албан тушаалд заларч явсан хүмүүсийг хэлэхгүй, харин олон түмний оюун санаанд өөрчлөлт авчирсан буюу атаршсан тархинд өчүүхэн боловч хөдөлгөөн оруулж чадсан хүнийг хэлнэ гэдэгт өгүүллийн товч утга оршино. This article aims to review the life and activities of the historical personality, priest D.Baasan, one of the co-leaders of the 1990 democratic reforms referring to his and his wife Altantsetseg's recollections and archival materials. Also the author tried to provide the definition of a historical personality as a man who managed to make changes in people's minds or to introduce even slight movements to the virgin minds of the people but not those who forever stayed in high positions.