Гадаад, дотоод гэдэг нэрийн үүсэн улирсан асуудалд - Вэн, Ли Бао (Historia Mongolarum, 2008)
Дайчин улсын үеийн архивын баримт хэрэглэгдэхүүнд тулгуурлан Монголын түүхийн судалгаан дахь "Гадаад Монгол”, “Дотоод Монгол", "Гадаад засаг", “Дотоод засаг” зэрэг нэрийдлийн үүссэн, улирсан ул мөрийг мөшгөн судалж сонирхолтой санал дүгнэлт дэвшүүлсэн болно. In this article, the author discussed a misunderstanding on concepts of "outer" and "inner" Mongolia as long as some researchers made mistakes. The author found documents which hold informations of causes and meaning of those names from archives of DaiQing dynasty.