Монголын түүхийн нэр хүндийг өргөх боломж бий юу - Отгонжаргал, Содномдаржаа (Historia Mongolarum, 2008)
Монголын түүхийн нэр хүндийг өргөх гагц боломж нь түүхийн гүн ухаан мөн гэдгийг онолын үүднээс батлахыг оролдсоны дээр уг өгүүлэлдээ Монголын түүхийг ерөнхий боловсролын сургууль, их дээд сургуулиудад зааж байгаа төвшинг тодорхойлох оролдлого хийсэн болно. In this article the author tried to prove on a theoretical basis that the philosophy of history is the only possibility to raise the prestige of Mongolian history and attempted to define the level of teaching Mongolian history at general educational schools and universities.