Монголын Андрюс - Болд, Р. (Historia Mongolarum, 2007)
Энэхүү өгүүлэлд Монголын Андрюс хэмээн алдаршсан нэгэн судлаачийн Монгол судлалд оруулсан хувь нэмрийн тухай өгүүлэх болно. Тэрбээр Америкийн Байгалийн түүхийн музейгээс Монголд зохион байгуулсан Төв Азийн гурван удаагийн экспедицийг ахлан ажиллаж, “Монголын талыг гаталсан нь", "Эртний хүний мөрөөр", “Төв Азийг шинээр байлдан дагуулсан нь" хэмээх бүтээлүүд болох олон өгүүлэл нийтлүүлж, тэр үеийн байдлыг тольдон харуулсан олон арван гэрэл зураг татаж үлдээжээ.