Монголын төр ба ахмад үе - Болдбаатар, Жигжид (Historia Mongolarum, 2007)
Монголын төр түүхийн бүхий л туршид ахас, ихэсийнхээ үгийг анхааралтай сонсож, тэдний туршлага, зөвлөлгөө авч, төрийн бодлогод тусгаж иржээ. Эл санааг уг огүүлэлд түүхэн сурвалж, баримт сэлтээр нотлон өгүүлэх болно. В этот статье исследуется соотношение Монгольского государства и старого поколения, роль старых локоления в истории Монголии. В работе использован широкий круг источников, и прежде всего архивные материалы.