“505-ынхан”, тэдний эмгэнэлт хувь тавилан - Чулуунбаатар, Лувсандоо (Historia Mongolarum, 2006)
Энэ өгүүлэлд дэлхийн II дайны үед эх орноосоо урвасан гэгч хэргийн учир харь газар цөлөгдөж харгислал, гэсгээн цээрлүүлэлтэнд өртсөн хуучин ЗХУ-ын А.А.Власовын армийн цэргүүдийн тухай товч авч үзнэ. Өөрчлөлт шинэчлэлтийн үйл явц өрнөх тутам болщевизмын эсрэг тэмцэж амь насаа алдсан тэдгээр хүмүүсийг эх орноосоо урвагчид биш, баатрууд байсан гэж үнэлэх зарим дүгнэлт ОХУ-д хийгдэж буй нь уг асуудлыг нэхэн эргэцүүлэхэд хүргэсэн билээ. Манай оронд “505"-ынхныг хүнд хүчир ажилд зүтгүүлж хүний ёсноос гадуур тэдэнтэй харьцаж байсныг мэдэх хүмүүс олон байв. Түүх өнгөрсөнийг мартдаггүй, түүхийн үнэнийг олон түмэн ихэд эрхэмлэж байна. This is a truth about the prisoners who called "505" and the terrible life of them. It said they were A.A Blasov’s Army Soldiers. The Germans took them, so they fought anti-stalin's control and anti-bolishevism. The Blasov’s were the result of the Stalin's control. The Blasov’s Army prisoners went through a difficalt life in Mongolia and many of them died under the despotism. It depends to study about "505" It is have to study more about "505".