Монгол улсын төр: 800 жил - Sneath, David (Historia Mongolarum, 2006)
Монгол улсаас Их Британи, Умарт Ирландын нэгдсэн вант улсад суугаа Элчин сайдын яамнаас 2006 оны 4 дүгээр сард Их Монгол улс байгуулагдсны 800 жилийн ойд зориулан Английн монголч эрдэмтэд, түүх сонирхогч оюутан, магистрант, докторантууд оролцсон уулзалт ярилцлага зохион байгуулсан. Энэхүү өгүүлэл нь тэрхүү ярилцлагад тавьсан гол илтгэл болно. Эл өгүүлэлд Их Монгол улс байгуулагдсан түүхэн ач холбогдол, төр ёсны уламжлал, язгууртны гарал угсаа, Чингисийн алтан ургийн тухай өгүүлжээ. The article covers a range of issues from historical significance of the foundation of the Great Mongolian State and its statehood traditions to the genealogy of Mongolian nobility and the Golden Lineage of Chinggis Khaan.