Хүй нэгдлийн нийгмийн түүхийн үечлэлийн зарим асуудалд - Ралгаа, Б. (Historia Mongolarum, 2004)
Энэ өгүүлэлд хүн төрөлхтний соёл иргэншлийн түүхийн нэг чухал үе болох Хүй нэгдлийн нийгмийн үргэлжилсэн хугацаа, нэр, ялангуяа үечлэлийн асуудал, түүний онцлогийн талаар эрт эдүгээгийн судлаачдын дэвшүүлсэн таамаглал, үзэл санааг нэгтгэн дүгнэж, өөрийн санал дүгнэлтийг гаргах зорилго тавьсан юм.