Манж Чин улсаас Өвөр Монголын бэлчээр нутгийг хагалбарлахад авсан бодлогын тухай - Хөгжил, Ч. (Historia Mongolarum, 2003)
Тэнгэрийн сэцэний 8 дугаар он (1634) онд манжийн ноёрхогчдоос Өвөр Монголыг эзлэн авсны хойно хошуу чуулганы дүрмээр монголчуудыг зохион байгуулалт тус тусад нь салган захирсанаар барахгүй, дараа нь бас боомтын дотроос хятад тариачдыг элсүүлэн авчирч, алхам алхмаар бэлчээр нутгийг хагалбарлан тариалах төрийн бодлогыг хэрэгжүүлсэн байжээ. Чин улсын бэлчээр нутгийг бүх талаар нээн хагалбарлах төрийн бодлого нь Өвөр Монголыг тариалангийн аж ахуйд ашиглах гэсэн төрийн бодлого байсныг зохиогч дүгнэжээ.