1920-иод онд Герман улсад суралцаж байсан монгол сурагчдад болон Лайпцигт хэвлүүлсэн монголын газрын зургийн түүхэнд холбогдох зарим тэмдэглэл - Schoene, Uta (Historia Mongolarum, 2002)
1926 онд Ардыг Гэгээрүүлэх яамны шийдвэрээр Герман улсад сурсан монгол сурагчдын сурлагын талаар тодруулж, тус яам сургуулийн хичээлийн хэрэгслийн зориулалтаар Лайпциг хотын Вагнер, Дебес нарын хэвлэлийн пүүст Монголын газрын зураг захиалан хэвлүүлсэн тухай судалжээ.