Үндэстний эв нэгдэл - тусгаар тогтнол, хөгжил дэвшлийн баталгаа болох нь - Энхцэцэг, Дугарсүрэн (Historia Mongolarum, 2002)
Монголчуудын хөгжил дэвшил, сэргэн мандсан түүхийн тулгуур нь үндэсний эв нэгдэл байсан бөгөөд тус өгүүлэлд асуулга судалгаанд тулгуурлан өнөөгийн монголчууд энэхүү ойлголт ухагдахууныг хэрхэн ойлгон ухаарч буйг задлан шинжилж тайлбарласан болно.