Мэнгү шивэй аймгийн угсаа гарлыг нэхэн сурвалжлах нь - Дэлгэржаргал, Пүрэвсүрэн (Historia Mongolarum, 2002)
Түрэг угсааны аймгууд Монгол нутагт ноёрхож байх үед монгол угсааны аймгуудын түүхийг тодруулахыг зорьж, Мэнгү шивэй болон Шивэй аймгуудын угсаа түүхийн талаар зарим нэг санаа дэвшүүлэхийг зорив.