Япон, ЗХУ-ын харилцаа ба Өвөр Монгол - Ганбагана, Г. (Historia Mongolarum, 2020)
Тус өгүүлэлд газар зүйн байрлалаасаа хамаарч, Монголын асуудалд ихээхэн нөлөө үзүүлж ирсэн Япон, ЗХУ хоёр улсын харилцааны түүхэн дэх Халхын сүмийн хэрэг，Халх голын дайн，Дөрвөн улсын холбооны онол，ЗХУ-Японы төвийг сахих гэрээ зэрэг түүхэн хэрэг явдлуудын монголын Өвөр Монголын Өөртөө засах хөдөлгөөнд үзүүлсэн нөлөө тусгал, утга агуулгын талаар задлан шинжилж тухайн үеийн олон улсын харилцаан дахь Өвөр Монголын асуудлын мөн чанарыг тодруулсан байна.