Лунчэн (蘢城, longcheng) хэмээх хүннү үгийн тухай - Батсүрэн, Барангас (Historia Mongolarum, 2020)
Хүннү гүрний улс төрийн төв – хэзээ, хэдийд, хаана хаана байрлаж байсныг нарийн шинжилж магадлан тогтоох нь тун чухал, ямагт маш их анхаарал, болгоомжлол шаардах чимхлүүр судалгаа бөлгөө. Эдгээрээс нэн тэргүүнд анхаарвал зохих нь Хүннүгийн улс төрийн төвийг үнэхээр Лунчэн гэж нэрлэж байсан уу үгүй юу гэдгийг тогтоох нь маш чухал хэмээн үзэж өөрсдийн оролдлогоо эл бяцхан өгүүллээр танилцуулахыг хүслээ.