Зүүнгар дахь Чингийн аян дайн ба сарнисан ойрадуудыг Илид нутаглуулсан нь - Benjamin, Levey (Historia Mongolarum, 2011)
Зүүнгарыг эзэлсний дараа тэнд суусан Манжийн жанжин, сайд нарын Тэнгэрийн тэтгэсэн хаанд өргөсөн нууц албан айлтгалууд БНХАУ-ын архивт нээлттэй хадгалагдаж байвч орчин үеийн судлаачид төдийлөн ашиглаагүй иржээ. Тус өгүүлэлд зохиогч манж хэлээрх архивын баримтыг ашиглан Зүүнгарын мөхлийн дараа ойрадууд хэрхэн Манж Чин улсын хамгаалал дор уугуул нутагтаа суурьшсан тухай авч үзжээ.