Алтан ба Содномжамц нарын Цавчаалын уулзалт, түүний ач холбогдол - Иноүэ, О. (Historia Mongolarum, 2011)
1578 онд Түмэдийн Алтан хаан Түвэдийн бурханы шашны гэлүгва урсгалын дээд лам Содномжамцтай уулзаж, түүнд "Далай лам" цол олгосон билээ. Тус өгүүлэлд энэ уулзалтын тухай бичиж үлдээсэн гурван сурвалжийн мэдээг нэг бүрчлэн авч үзэж, тайлбар хийх, нэг үйл явдлын тухай сурвалжийн мэдэ зөрөх тохиолдолд харьцуулан нягталж, мэдээ тус бүрийн онцлог, ойлгоход анхаарваас зохистой зүйлийг тодорхой болгосны үндсэн дээр тайлбарлах замаар үйл явдал бүрийн түүхэн ач холбогдлыг үнэлэн дүгнэв.