Партизанууд ба хувьсгалын үр дүн (Улс төр, түүхийн социологийн шинжилгээ) - Тамир, Чүлтэмсүрэн (Historia Mongolarum, 2010)
1921 оны үндэсний ардчилсан хувьсгалд оролцсон нартизануудын 1982-1986 оны гурван боть дурдатгалаас түүвэрлэн авсан 927 хүний намтар, дуртгалд судалгаа хийв. Шаардлага хангасан мэдээлэлтэй хүмүүсийн товч намтар, дурдатгалыг нэгтгэн мэдээллийг 55 үзүүлэлтээр 300 орчим шкалаар задлаж улмаар нэгтгэсэн. Контент анализ, амьдралын түүх, кейс стади аргаар дүн шинжилгээ хийж хувьсгалын шалтгаан, бүрэлдхүүн, хувьсгалын лидерүүд, хувьсгалд оролцсон бүлгүүд, хувьсгалын эрсдэлийн талаар өгүүлжээ. 1921 оны хувьсгал нь 1911 онд дэвшүүлэн тавьсан үндэсний эрх чөлөө, тусгаар тогтнолын төлоох эх оронч тэмилийн үргэлжлэл, монголын ардтүмний жам ёсны хөдөлгөөн байжээ.