The Code of Behavior of Buddhist Monks and Clergymen in the Genuine Rule for Monastic People Is Legal Document of All Elevated Mongolia - Urangua, Jamsran; Bayarsaikhan, B. (Historia Mongolarum, 2010)
Энэхүү өгуүлэлд 1911 онд Монголчууд төрийн тусгаар тогтнолоо байлдан олж аваад Манжийн хуулиудыг халж өөрийн монгол хууль дүрэмээ боловсруулж эхэлснийг гэрчлэх нэгэн сурвалж болох “Жинхэнэ дагаж явах хууль дүрэм” -нд лам нарын холбогдолтой нийгмийн харилцааг хэрхэн зохицуулж байсан явдлыг судлан үзсэн болно. Чингэхдээ энэхүү дүрмийн зарим заалтуудыг өмнөх үеийн хуулийн заалтуудтай харьцуулан үзсэн юм. Энэхүү сурвалжийг анх удаа судлан үзэж, судалгааны эргэлтэнд оруулж, ном болгон 2004 онд УБ хотноо хэвлүүлэн гаргасан байна.