Монголын хийгээд хасаг цэргийн “Ла Ва” - Базарсүрэн, Ж. (Historia Mongolarum, 2010)
Эл өгүүлэлд орос тэргүүтэн улс орныхон “Монголын ла’ва” хэмээн нэрийдэж асан байлдааны журам нь дундад эртний монголын “Манлай” цэргийн зохион байгуулалтаас үүдэлтэй хийгээд мөн “Ла’ва” гэдэг нэр томъёо нь монголын "Ав”, Авлав” гэдэг үгнээс гаралтай болох тухай дуртгав.