Чингисийн онгоны булган хутгийн учир - Хурцбилэг, Н. (Historia Mongolarum, 2010)
Чингисийн онгонд эртний Монголын маш олон тахилга мялаалгуудын зан үйл хадгалагдаж байдаг. Түүний нэг нь булган хутаг мялаах зан үйл болно. Чингисийн тайлгын дараалалд “булган хутаг”, “хутаг ерөөнө”, “хутаг мялаана” гэж байдаг нь тэрхүү зан үйлийг зааж байгаа юм. Булган хутаг ба түүний бэлгэдлийн учрыг тайлан тодорхойлсон өгүүлэл зохиол одоохондоо хараахан гараагүй болохоор эл өгүүллийг туурвиж энэ зүгт анхаарал тавьж буй эрдэмтдэд лавлалт болгоё.