1921 оны хувьсгалаар төрсөн “Шар туг” дууны тухай - Отгонжаргал, Содномдаржаа (Historia Mongolarum, 2009)
1921 онд Ардын журамт цэрэг “Улаан туг” дууг дуулж байсан эсэхийг тодруулахын зэрэгцээ уг хувьсгалын хөдөлгөгч хүч нь гагц ядуу ард бус лам, хар, дээдэс, доодос бүгдээрээ нэгдэн Нэгдсэн фронт болж хувьсгалд орсон юм гэдэг санааг хувьсгалаар төрсөн “Шар туг” дуугаар илэрхийлэхийг зорьсон болно. In this article the author tried to clear out if in 1921 the song "Red banner" was the song of the revolutionary army. Also, the author aimed to expose through the song called "Yellow banner", which was born during the revolution, that the moving force of the revolution was not only the poor people but also the noblemen, lamas, ordinary herders and the poor joined together in the united front.