Монголын түүхийн үечлэлийн асуудалд - Энхцэцэг, Дугарсүрэн (Historia Mongolarum, 2009)
Энэхүү өгүүлэлд Монгол улсын түүхийн нэгэн зурвас үеийн талаархи олон янзын ойлголтыг харьцуулан, ямар нэг шинэ содон томъёолол, улс төрийн үйл явцаас улбаалан нэрлэх нь төдий л зохимжтой бус тул Монгол улсын түүхийн ерөнхий үечлэлд хамааруулан, цаг хугацааны хязгаартайгаар ойлгох нь зүйтэй гэсэн санаа дэвшүүлсэн болно.