Внутренняя Монголия КНР и Монголия: Взаимодействие в условиех мировой глобализации - Базаров, Б.В. (Historia Mongolarum, 2008)
Хоёр туйлт ертөнц бүрмөсөн нурсан ч опон туйлт шинэ ертөнц дөнгөж бүрэлдэж байна. Түүний цаашдын хөгжил нь аль нэг улсыг дэлхийн хэт их гүрэн хэвээр хадгалах болон болох явдлыг зарчмын хувьд үгүйсгэж болох юм. Энэ ертөнц нь угсаатны, нийгэм-эдийн засгийн, нийгэм- соёлын, шашны, улс төрийн зэрэг олон эшт үзлийн маш олон хэлбэрийг бий болгоно.