Монголын боловсролын салбарын шинэчлэлийн зарим асуудал - Баасанжав, Загд (Historia Mongolarum, 2008)
Монголын боловсролын салбарт шинэчлэл хийх болсон шалтгааныг Монголын нийгмийн хөгжил, өнгөрсөн тогтолцооны үеийн боловсролын салбарын сул талууд, глобальчлалын өнөөгийн шинж хандлагатай холбон тайлбарласан байна. Манай орны боловсролын салбарт хийгдэж буй шинэчлэлийн үйл явцыг боловсролын салбарын бүтэц тогтолцооны, зорилгын агуулгын, арга зүй-технологийн, эрх зүйн орчны эдийн засгийн, удирдлагын гэх мэт чиглэлүүдээр бүлэглэн авч үзжээ. The education sector of Mongolia is going under transformation as whole society is going too. The new transformed education system has gained some developments which were "headache" in education system during socialist regime. In XXI century the education affair of Mongolia has influenced by globalisation that is a main issue of discussion. The transformation of Mongolia’s education system is being held heavily through following direction such as structure and system, purpose and content methods and technology, legislation economy management etc.