Ю.Цэдэнбал, Б.Ренчин, Ц.Дамдинсүрэн нар сөргөлдөгчид үү, хамтран зүтгэгчид үү - Жамбалсүрэн, Цэен-Норов (Historia Mongolarum, 2008)
XX зууны Монголын толгойлох сэхээтнүүд болох Ю.Цэдэнбал, Б Ринчин, Ц.Дамдинсүрэн нарын хоорондын харилцааны талаар олон янзын таамаглал байдаг билээ. Нам, төрөөс үндэстний сэхээтний талаар явуулж байсан бодлогыг тодруулах, түүхийн бодит үнэнийг сэргээх зорилгод тус болох олон баримтыг судлаач гаргажээ. Political and party leader Yu.Tsedenbal and national well-known intelectual B.Rinchen and Ts.Damdinsuren played an important role in success of the twentieth century’s Mongolians in the field of culture and education.