Манж Чин улсын шинэ засгийн бодлого, түүнийг эсэргүүцсэн нэгэн баримт - Гомбосүрэн, Д. (Historia Mongolarum, 2008)
Манж Чин улс Гадаад Монголын талаар явуулж ирсэн бодлогоо XIX XX зууны завсараар эрс өөрчилж, шинэ засгийн бодлогыг Халхад тулган хүлээлгэхийг оролдох болжээ. Манжийн эл колонийн бодлогыг Монголын ихэс дээдэс, засаг захиргаа хэрхэн эсэргүүцэж байсныг Сэцэн хан аймгийн Дайчин жонон вангийн хошууны жишээн дээр харуулахыг энэ өгүүлэлд хичээв. Later XIX century Manchi Qing government changed its policy on outer Mongolia. Its called "the New government policy". The government tested reactions of Mongolian aristocrats on this policy. Its test includes 14 articles. From Setsen khan aimak-un Daichin jonon wan-y khoshuu, its governor ulsad tuslagch gun Tumentogtokh gave answers. The document contains its answers and results which shows Mongolian people and aristocrats reaction on the new policy.