Шашин төрийг хослон баригч анхдугаар Богд Жавзандамбын төр, шашны бодлого - Энхцэцэг, Дугарсүрэн (Historia Mongolarum, 2008)
Анхдугаар Богд Жибзандамба хутагт тавь орчим жил Монголын төрийг барьж төр ёсыг бэхжүүлэх, тусгаар тогтнолоо хамгаалан, улс орны нийгэм, соёл, оюун санааны амьдралд ихээхэн үүрэг гүйцэтгэсэн “Монгол төрийн тэргүүн" төр шашныг хослон барьсан их хаан байсан. The living god-the first Jibzundamba lama-Zanabazar’s political and religious activities are interested by many researchers. During the second half of XVII century Mongolia’s political and religious pattern was in chaos The charismatic leader - the first Jibzundamba lama was playing a significant role in Mongolia.