Манжийн эрхшээлийн үеийн Монголын түүхийг судлах арга зүйн зарим асуудал - Болдбаатар, Жигжид (Historia Mongolarum, 2008)
Энэхүү өгүүлэлд Манжийн эрхшээлийн үеийн Монголын түүхийг судлахдаа, нарийн үечилж, үе бүрийн шалгуурыг нуттай баримттай тогтоох нь зүйтэй гэж үзэж, энэ үеийн түүхийг XVI1-Х1Х зууны эхэн үе (түшмэг хараат), XIX зууны эхэн үеэс эцэс (хагас колоничлол), XIX зууны эцсээс XX зууны эх (бүрэн колоничлох бодлого) хэмээн үечилжээ. Мөн энэ үеийн түүхэн нэр томъёог оновчтой болгох тодорхой санал дэвшүүлсэн байна. The article offers the new approach to periodization of the Mongolian history during the Manchu administration and provides methodology for assessing the proper criteria for each of the proposed periods. In addition, the author proposes to revisit certain historical terms of the given period.