Чингис судлалын өнөөгийн чиг хандлага - Болдбаатар, Жигжид (Historia Mongolarum, 2008)
Энэхүү өгүүлэлд 1990-ээд оноос хойш Чингис судлал бие даан хөгжиж, түүхийн судалгааны томоохон чиглэл болсныг баримт судалгаатайгаар нотлон өгүүлсэн байна. Дэлхий дахины болон Монголын түүхэнд Чингис хааны гүйцэтгэсэн үүргийг түүхчид янз бүрийн өнцгөөс үнэлж дүгнэж, олон асуудлаар нэгдмэл байр сууринд хүрч байгааг эл өгүүлэлд олон талаас нь авч үзжээ. The article describes the progress achieved in Chinggis studies during and after the 1990s. In particular, as a result of these innovative trends Chinggis Khaan is revisited in Mongolian and world historiography as follows: 1. Chinggis Khaan was an outstanding statesman of Mongolia and a man of immense talent; 2. He was a great military commander known in the history of mankind; 3. He was a victorious national hero of Mongolia.