Чингисийн Монголын тухай миний бодол - Хүүхэнбаатар, Дашдаваа (Historia Mongolarum, 2007)
Чингисийн монголчуудыг өнөөгийн жирийн монгол хүн хэрхэн үзэж, үнэлж дүгнэдэг, ямар бодолтой байдгийг өгүүлнэ.