Якут, Монголын түүх, хэл, соёлын хэлхээ холбоо - Васильев, Юрий Иванович (Historia Mongolarum, 2007)
ОХУ-ын Саха (Якут) ба Монголчуудын хоорондын харилцаа, түүх соёлын нийтлэгийг тодруулах, энэ хоёр ард түмэн өнө эртний удмын хэлхээ холбоотойг харуулахыг эрмэлзжээ The article clarifies close ties between Mongolian and yakut people, which can be related to their genesis, language and customs.