Хайлж байгаа Дээд Монгол : Нийгэм, соёлын хүн судлалын ач холбогдол болон монголчуудын танин мэдэхүй - Бум-Очир, Дулам (Historia Mongolarum, 2006)
Энэхүү өгүүлэлд “Sосial Апthropology” буюу “Cultural Anthropology” гэж юу болох, нийгэм, соёлын хүн судлалын ач холбогдлын тухай өгүүлээд, Дундат улс дахь монголчуудын, ялангуяа Хөх нуурын монголчууд буюу Дээд Монголчуудын хувь заяаны асуудлыг судлан тайлбарлажээ.