Тэмцлийн тухайд - Хүүхэнбаатар, Дашдаваа (Historia Mongolarum, 2006)
Хэт зүүн коммунист нам, төр засгийн бодлогыг монголын малчид, нийгмийн бусад хүчний зүгээс эсэргүүцсэн тэмцлийн асуудал, ангичлах бодлогын өрөөсгөл талыг гарган тавьсан байна. The article portrays the struggle of Mongolian herders, as well as other ocial groups, against the policies of ultra-leftist Communist party and government, and anaiyses the aftermath of such class-based policies.