Монгол улс, НҮБ-ын хамтын ажиллагааны төлөө Ю.Цэдэнбалын үйл ажиллагаа - Жамбалсүрэн, Цэен-Норов (Historia Mongolarum, 2006)
Монгол улс НҮБ-д элссэн нь гадаад бодлогын том ололт байв. Монголын удирдагч Ю.Цэдэнбал НҮБ-д элсэх санааг дэвшүүлж, НҮБ-ын индэрт үг хэлсэн анхдагч хүн болж, арав гарай жил улс орноо олон улсын энэ нэр хүндтэй байгуулалагад элсүүлэхийн төлөө тэмцэж, НҮБ, Монголын хамтын ажиллагааг хөгжүүлэхэд том хувь нэмэр оруулжээ. Since 1946 Yu.Tsedenbal was engaged in multifaceted relentless efforts to see Mongolia admitted to the United Nations; therefore, deserving the recognition of being a man who incepted the Mongolia-UN cooperation.