XX зууны эхэн үеийн Монголын түүх бичлэгийн тойм, онцлог (1911-1920) - Пунсалдулам, Бор (Historia Mongolarum, 2006)
1911 оноос 1920-аад он хүртэлхи үеийн түүхийн бүтээлүүд нь бичлэг хэлбэрийн хувьд уламжлалт чиглэлийг түлхүү баримталсан нөгөө талаар түүхийг шинжлэх ухааны үүднээс ойлгож, уламжлалт түүх бичлэгийн хэлбэрээ хянан үзэж шинээр эргэцүүлэн бодох санаачлага идэвхжсэн үе байв.