Өндөр гэгээн Занабазарын байгуулсан хүрээ хийдүүд болон Номын Их Хүрээ - Банзрагч, Ч. (Historia Mongolarum, 2006)
Өндөр гэгээн Занабазар Халхын анхны томоохон хүрээ хийдүүдийг үндэслэжээ. Эл өгүүлэлд Шанхын баруун хүрээ, Номын их хүрээ, Төвхөн хийд, Цахиуртайн хурал, Сайныг бадруулагч сүм, Зүүн хүрээг байгуулахад Өндөр гэгээн Занабазарын гүйцэтгэсэн үүргийг авч үзсэн болно. Out of over 700 monasteries existed in Mongolia, 87 were subject to direct clerical jurisprudence of Bogd Jibtsundamba Khutukt; and among which, 6 large temple complexes were established by Zanabazar, the Undur Gegeen himself.